Kerst Circus Ahoy
Kerst Circus Ahoy
Contact

Veelgestelde vragen

 

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag, mail dan naar info@kerstcircus.nl

 

Tickets
 • Waar kan ik kaarten kopen voor Kerstcircus Ahoy?

  Kaarten voor Kerstcircus Ahoy worden uitsluitend verkocht via www.ticketmaster.nl (en de bij hen aangesloten verkoopadressen) en de kassa van Rotterdam Ahoy. Voorkom dat je teveel geld uitgeeft aan toegangsbewijzen voor Kerstcircus Ahoy door aanschaf via andere verkoopadressen. De toegangsbewijzen die via deze bedrijven - en tegen hogere tarieven - gekocht zijn, worden ongeldig gemaakt en geven geen recht op toegang tot Kerstcircus Ahoy.

   

  Vragen over gekochte tickets? Dan kun je contact opnemen met Ticketmaster via 0900 300 1255 (lokaal tarief)

 • Zijn er verschillende rangen bij Kerstcircus en wat houden deze in?

  Je hebt voor de voorstelling van Kerstcircus Ahoy de mogelijkheid om te kiezen voor logeplaatsen, Goldseats en tribuneplaatsen. 
  Voor meer informatie over deze plaatsen, zie www.kerstcircus.nl/tickets.

 • Is er ook een kinderprijs voor voorstellingen van Kerstcircus Ahoy?

  Er wordt één tarief per stoel, ongeacht leeftijd, gehanteerd. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis, mits zij op schoot gaan.
  Klik hier voor de ticketprijzen.

Vervoer
 • Reizen met eigen auto?

  Gebruik bij vervoer met eigen auto het volgende adres voor het navigatiesysteem:

  Rotterdam Ahoy

  Ahoyweg 10

  3084 BA Rotterdam

 • Waar kan ik parkeren?

  Kom je met eigen vervoer, maak dan gebruik van een van de 2000 parkeerplaatsen van Rotterdam Ahoy. Parkeren op ons terrein kost €16,- voor een hele dag. Vooraf een parkeerplaats met parkeergarantie betaal je €19,-. 

 • Wat kan ik doen als bij aankomst het parkeerterrein vol is?

  Indien je van te voren een parkeerplaats hebt geboekt, kan je altijd parkeren op onze parkeerplaats. Heb je geen e-ticket, dan verwijzen wij jou door naar Q-park Zuidplein (aan de overkant van Ahoy) of eventueel naar P+R Slinge.

 • Reizen met het openbaar vervoer?

  Reizen met het openbaar vervoer is zeer toegankelijk, metro station Zuidplein bevindt zich immers op enkele minuten loopafstand van Ahoy. TIP: ga voorbereid op reis en kijk vooraf dus goed op de reisplanner om je reis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

 • Reizen op de fiets

  Je kunt eenvoudig op de fiets naar Ahoy! Je stalt je tweewieler bij Ahoy voor de deur in een prima (onbewaakte) fietsenstalling.

Algemeen
 • Wanneer gaan de deuren open voor een voorstelling?

  De deuren van het Ahoy Theater in Hal 1 gaan één uur voor aanvang van de voorstelling open.

   

  Dus voor de eerste show gaan de deuren om 10.30 uur open en voor de tweede show om 14.30 uur.

 • Hoe lang duurt de voorstelling?

  Een voorstelling van Kerstcircus Ahoy duurt circa 2,5 uur inclusief pauze.
  De pauze duurt circa 20/30 minuten.

   

  De eerste voorstelling duurt van 11.30 tot 14.30 uur en de tweede voorstelling van 15.30 tot 18.30 uur

 • Zijn er wilde dieren in het circus?

  Gezien de Nederlandse regelgeving zullen er geen wilde dieren in Kerstcircus Ahoy optreden.

 • Mag ik foto, video of geluidsopnames maken tijdens de voorstelling?

  Het meenemen van professionele foto-, audio-, beeld- en andere (opname-) apparatuur is niet toegestaan. Vanaf de zitplaatsen kunnen alleen foto’s - zonder flits -  worden gemaakt met smartphone of compact camera’s zonder verwisselbare lenzen. Opnames met flits kunnen de circusartiesten en dieren ernstig hinderen.

   

  Het is verboden de beeld- en/of geluidsopnamen anders dan in de privésfeer te gebruiken. Videocamera's zijn te allen tijde verboden i.v.m. de beeldrechten van de evenementorganisator. Indien jouw camera bij binnenkomst door beveiligingsmedewerkers wordt ingenomen, kun je deze vanzelfsprekend na afloop weer ophalen.

 • Vanaf welke leeftijd is Kerstcircus Ahoy geschikt?

  Kerstcircus Ahoy is een gezellig familie-uitje en dus ook een leuke belevenis voor kleine kinderen. De keuze is aan jou of je het kind geschikt vindt om mee te nemen naar een voorstelling van Kerstcircus Ahoy. Als je denkt dat je kind in staat is om te genieten van de voorstelling, moet je je realiseren dat de voorstelling 2,5 uur duurt (inclusief pauze). Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis mits zij op schoot kunnen.

 • Zijn er ook kinderzitjes beschikbaar voor de voorstelling?

  Kinderzitjes zijn helaas niet beschikbaar voor de voorstelling.

 • Mag ik de buggy van mijn kind meenemen naar Kerstcircus Ahoy?

  Je bent vrij om de buggy van je kind mee te nemen. Tijdens de voorstelling kan de buggy naast de tribune geplaatst worden.

 • Is er een garderobe aanwezig?

  Er is een bemande garderobe aanwezig waar je jouw waardevolle spullen tegen betaling in bewaring kunt geven. Rotterdam Ahoy is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d.

 • Is het toegestaan een tas mee te nemen?

  In Rotterdam Ahoy geldt een verbod op het meenemen van grote voorwerpen zoals koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan A4 formaat en dikker dan 10 centimeter (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken).

 • Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

  Het meenemen van eigen consumpties naar Kerstcircus Ahoy is niet toegestaan. Voor consumpties kun je terecht bij de horecagelegenheden in en bij het Ahoy Theater.

 • Kan ik mijn baby ergens verschonen? Kan ik ergens kolven?

  Babyverschoonplekken zijn te vinden in de mindervaliden toiletten. Deze ruimte kan ook gebruikt worden als kolfruimte. Een EHBO post is ook beschikbaar of vraag een van onze medewerkers naar een geschikte locatie.

 • Wat zijn de algemene huisregels van Rotterdam Ahoy?

  Voor Kerstcircus Ahoy gelden de huisregels van Rotterdam Ahoy. De volledige huisregels kun je hier lezen.

 • Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt tijdens een bezoek aan Rotterdam Ahoy.

  Gevonden voorwerpen en ingenomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het evenement afgegeven en bewaard bij de portiersloge van Rotterdam Ahoy. Je kunt de portier bereiken via telefoonnummer 010 - 293 3124.

 • Is Kerstcircus Ahoy toegankelijk voor mindervaliden?

  Voor mindervalide bezoekers heeft Rotterdam Ahoy diverse faciliteiten. Zo is er de taxistandplaats vlakbij de hoofdingang waar ook minder validen gebruik van mogen maken door zich af te laten zetten. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich eveneens pal naast de hoofdingang bevindt (hier geldt het normale tarief van €15 per dag). Verder zijn toiletten aangepast en voorzien van alarm. Ten slotte kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen.

   

  Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale faciliteiten. Er zijn bij iedere show een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zijn alleen telefonisch via Ticketmaster te bestellen. Telefoonnummer 0900 300 1255  (normale belkosten). Rolstoelplaatsen bevinden zich tijdens Kerstcircus Ahoy aan de voorzijde van tribune A. Elke invalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen Hal1 ook via de Ahoy Plaza betreden.

 • Mag ik medicatie mee naar binnen nemen?

  Indien je kunt aantonen dat je deze medicijnen moet nemen op doktersrecept kun je medicijnen mee naar binnen nemen.

Kerst Circus Ahoy