Kerst Circus Ahoy
Kerst Circus Ahoy
Contact

Dit waren 5 decennia Kerstcircus Ahoy

Zondag 31 december 2023 vond de allerlaatste voorstelling van Kerstcircus Ahoy plaats. De 51e en finale editie, was een schitterend slotakkoord van een traditie die 5 decennia duurde en voor meerdere generaties was verbonden met de feestdagen.

 

Sinds de eerste voorstelling in 1971 is Rotterdam Ahoy onlosmakelijk verbonden met kerst. In 1979 kreeg het evenement onder leiding van Fernand Banning de naam Kerstcircus Ahoy en groeide het uit tot een nationaal fenomeen. In al die jaren hebben waren er maar liefst 825 voorstellingen met een totaal van 2.503.163 bezoekers.

 

Kerstcircus Ahoy vond tot 2005 plaats in de Arena van Rotterdam Ahoy, met een capaciteit van jaarlijks tienduizenden bezoekers. Het record was in 1998 met 102.128 bezoekers. Vanaf 2006 werd Hal 1 van Ahoy de nieuwe thuisbasis.

 

Na 44 jaar van onvermoeibare inzet en creatieve visie, neemt circusproducent Fernand Banning afscheid. Sinds 1979 was hij de drijvende kracht achter Kerstcircus Ahoy. Zijn vertrek markeert het einde van een tijdperk. "Zonder zijn unieke signatuur zou Kerstcircus Ahoy niet zijn wat het nu is. Hij is onvervangbaar. Daarom is, met een zwaar hart, besloten om de 51-jarige traditie niet voort te zetten” aldus Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy.

 

Ook deze laatste editie presenteerde Banning een adembenemende show waar internationale topartiesten het publiek, jong en oud, vermaakten. Met net als in voorgaande jaren als vaste waarde de spreekstalmeester Sylvia Schuyer en clown Don Christian.

 

Jolanda Jansen: "Hoewel het een groot gemis zal zijn, kijken we met dankbaarheid terug op een halve eeuw van dit succesvolle evenement. De blijvende belangstelling en het enthousiasme van onze vele bezoekers hebben Kerstcircus Ahoy tot een jaarlijks hoogtepunt gemaakt. Wij danken iedereen die deel heeft uitgemaakt van deze magische reis.”

 

Kerst Circus Ahoy