Kerst Circus Ahoy
Kerst Circus Ahoy
Contact

Acts

 

Ieder jaar selecteert circusdirecteur Fernand Banning internationale circusacts die garant staan voor een fantastische circusshow met veel variatie. Zoals indrukwekkende luchtacrobatiek, een superlieve hondenshow, een imponerende paardenact, een spectaculaire act op wielen, verbazingwekkende illusionisten en natuurlijk de dolkomische clown Don Christian. Ook dit jaar komen de top circusartiesten weer van over de hele wereld naar Rotterdam Ahoy, ze komen namelijk helemaal uit Duitsland, Brazilië, Colombia, Argentinië, Mexico, Frankrijk, Oekraïne, Bulgarije en Oostenrijk.

 

Alle circusartiesten worden begeleid met live muziek, verzorgd door het orkest van Ingrid Schwarz uit Duitsland. Al decennialang zijn zij het vaste orkest van Kerstcircus Ahoy. Of het nu spannend, vrolijk of opzwepend is, zij zorgen voor de extra dimensie bij wat de circusartiesten in de arena presteren. Vanuit de piste zal de Nederlandse spreekstalmeester Sylvia Schuyer de gehele show presenteren.

 

Programma Kerstcircus Ahoy 2023

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor Kerstcircus Ahoy 2023. De eerste acts zijn al definitief:

 

Maxi - Mini Liberty - Marie Perrenoud

Maxi - Mini Liberty - Marie Perrenoud

Samenwerking tussen groots en klein. Marie Perrenoud laat zien hoe een majestueus groot paard en een schattige Shetland pony hun krachten kunnen bundelen tot gracieus samenspel en ongeëvenaarde harmonie. Maxi - mini liberty, een act die bewijst dat grootsheid niet alleen wordt gemeten in omvang, maar in de kracht van eenheid en samenwerking.  

Costume Change - Klaudie and Dominik Lagron

Costume Change - Klaudie and Dominik Lagron

Snel en naadloos. Deze act neemt u mee op reis vol mysterie en verwondering. Het dynamische duo Klaudie en Dominik Lagron combineren vakkundige choreografie en perfecte timing met licht en muziek. De plotselinge transformatie van het kostuum tot in compleet iets anders zal u doen versteld staan. Een waanzinnige verbeeldingskracht. 

Springplank Act - RCC Aruba

Springplank Act - RCC Aruba

Een echte Vegas act. Dit 6-koppige gezelschap uit Aruba combineert Colombiaanse acrobatiek, Cubaanse ritmes en Venezolaanse flair tot een passievolle circusact! Deze dynamische groep zal het publiek verbazen met een acrobatische show op de springplank. Misschien herken je hun spetterende springplankact van America’s Got Talent seizoen 17, waarmee ze wereldwijd miljoenen harten veroverden. Gastheer van de talentenshow Terry Crews noemde het 'een act uit Las Vegas’. Kortom; deze act moét u hebben gezien.  

Rolla-Rolla - Stefan Dvorak

Rolla-Rolla - Stefan Dvorak

Hoe hoger, hoe beter! Stefan Dvorak, de 18-jarige sensatie uit Oostenrijk, tilt zichzelf onder het motto 'Hoog Vliegen” naar ongekende hoogten met zijn act Rolla-Rolla. Of het nu gaat om het stapelen van meerdere rollen of het trotseren van de zwaartekracht met touwspringen, Stefan verlegt voortdurend de grenzen van wat mogelijk is. Zijn evenwichtsoefeningen zijn als een magische dans in de lucht, waarbij elke beweging doelbewust en elegant is. 

Trapeze Act - Kerleankoff

Trapeze Act - Kerleankoff

Swingen en zwaaien hoog in de lucht. Sandra Lucia Martinez Diaz, bekend als 'Kerleankoff’, brengt haar unieke artistieke visie tot leven. In 2018 vond zij haar roeping in de betoverende wereld van het circus. Met veel vastberadenheid heeft zij haar eigen circus act ontwikkeld, waarbij ze de grenzen van de zwaartekracht tart met de aerial hoop (luchtring). "Ik heb voor de aerial hoop gekozen omdat het een nummer is waar ik technische vaardigheden kan demonstreren zonder de sensualiteit en het feminisme te verliezen. Ik stop veel toewijding en passie in alles wat ik doe, aangezien er geen waardevolle kunst bestaat zonder passie, vandaar de betekenis van mijn artistieke naam: 'Kerleankoff’ (passie voor kunst).”

Cloudswing - Charline Kandilian

Cloudswing - Charline Kandilian

Gegarandeerde verwondering op hoge hoogte. Deze circusacts neemt u meen aar het hoogste niveau van spanning en verwondering. Charline Kandilian is een kunstenares in het vak, en haar act omvat gewaagde vallen, spectaculaire vasthoudmanoeuvres en ongelooflijke rebound-liften. Dat alles op duizelingwekkende hoogte.

The Nagaïka Tribe Troupe

The Nagaïka Tribe Troupe

Harmonie tussen ruiter en ros. Deze paardensportmeesteressen combineren de kunst van elegantie en kracht met de gratie van prachtige paarden. Deze circusact zoekt de grenzen van menselijke vaardigheden en het vertrouwen in deze majestueuze dieren op.

Skating Ramos

Skating Ramos

Verbazingwekkende stunts. Het duo achter 'Skating Ramos’, gevormd door twee acrobatische rolschaatsers, trotseert de zwaartekracht met diverse verbazingwekkende stunts. Het is duidelijk dat het duo niet alleen partners in dans zijn, maar ook in het leven. Hun passie en liefde voor elkaar straalt door in hun performance. Op basis van wederzijds vertrouwen, bovenmenselijk balans en kracht zet dit duo een waanzinnige rolschaats act neer!

Mr. Raul Cañas Zamora

Mr. Raul Cañas Zamora

Jongleren op koord. Een circusartiest die jongleren naar ongekende hoogten brengt! In 2020 schreef hij al geschiedenis door de Guinness World Record titel te veroveren. Balanceren op een koord met een eenwieler én 10 ballen jongeren? Deze circusartiest maakt het onmogelijke mogelijk! Aankomende december kunt u deze jongleur zien schitteren in de piste van Kerstcircus Ahoy!

Space Elements

Space Elements

Atletische piramidebouwers.  Deze professionele acrobaten uit Oekraïne zijn echte evenwichts kunstenaars. Ze laten u versteld staan van hun vaardigheden terwijl ze zich wagen aan spannende grondacrobatiek!

Catwall Acrobats - Monster Trampoline

Catwall Acrobats - Monster Trampoline

Mega trampoline met indrukwekkende mogelijkheden.  Dit is niet zomaar een circus acts! Deze groep professionals heeft al meerdere prijzen gewonnen met hun unieke acts. Tijdens de 'Monster Trampolin' act zullen de grenzen van het menselijk lichaam tot het uiterste worden gedreven.

Sylvia Schuyer

Sylvia Schuyer

Uw rots in de branding. Grote artiesten verdienen een koninklijke aankondiging. Daarvoor zorgt de charmante Sylvia Schuyer. De Rotterdamse, die ook zeer verdienstelijk goochelaar is, speelt in Ahoy een thuiswedstrijd, waarbij ze alle spannende en bijzondere elementen die het kerstcircus zo bijzonder maken, professioneel verbindt. De kreet 'hooggeëerd publiek' klonk zelden zo bijzonder.

Don Christian

Don Christian

Vrolijke Oostenrijker ontwapend en verblijd. De vrolijke Oostenrijkse clown, bekend als Don Christian, heeft het Rotterdamse circuspubliek keer op keer laten brullen van het lachen! Als één van de beste clowns in het vak, weet hij met zijn aanstekelijke humor zowel jong als oud te verblijden. Het was dan ook vanzelfsprekend dat hij een absolute must was voor Kerstcircus Ahoy 2023! Al ruim 50 jaar wordt er tijdens de kerstperiode uitbundig gelachen in en rond de piste van Rotterdam Ahoy, Don Christian draagt daar opnieuw aan bij.

Orkest Ingrid Schwarz

Orkest Ingrid Schwarz

Sfeermakers puur sang. Dit muzikale sterrenensemble vormt al meer dan veertig jaar de ruggengraad van Kerstcircus Ahoy. Onder de bezielende leiding van de Duitse vocalist en bandleider Ingrid Schwarz, die al op zeer jonge leeftijd met het orkest van haar vader Joe - die in 2004 overleed - op de bühne stond, worden alle artiesten met prachtig livewerk subliem begeleid. Het tienkoppige Orkest Ingrid Schwarz creëert maatwerk voor de vakmensen in en boven de piste, waarbij elke muziekgenre virtuoos gespeeld kan worden, waardoor de acts in de ring nóg meer stralen.

Kerst Circus Ahoy