Kerst Circus Ahoy
Kerst Circus Ahoy
Contact

Laatste editie Kerstcircus Ahoy

 

Einde van een tijdperk - Laatste editie Kerstcircus Ahoy

 

Van 25 tot en met 31 december aanstaande vinden de allerlaatste voorstellingen van Kerstcircus Ahoy plaats. Circusproducent Fernand Banning zal na deze 51e editie stoppen. Banning heeft zo zijn eigen signatuur meegegeven aan de shows, al 44 jaar lang, dat hij onvervangbaar is. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk en keert Kerstcircus Ahoy niet meer terug.

 

Fernand Banning is een circusman in hart en nieren. Sinds 1979 is hij verantwoordelijk voor zowel de creatie, productie als regie van Kerstcircus Ahoy. Een unieke combinatie. Als icoon in het vak heeft Banning meerdere prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder twee keer de Prix d'Honneur, de Wolfert van Borselenpenning voor bijzondere verdiensten voor de stad Rotterdam in 2003 en de Oscar Carré Trofee in 2019. Gedurende meerdere jaren heeft hij als jurylid gediend bij vooraanstaande circusfestivals, waaronder het beroemde festival van Monte Carlo.

 

Ondanks het feit dat zijn pensioengerechtigde leeftijd ver achter hem ligt, presenteert Banning jaar in jaar uit een indrukwekkend circus. Hij behoudt het nostalgische karakter van het circus en combineert dit met spectaculaire acts van nu, voor jong en oud. Van over de hele wereld weet hij topartiesten naar Rotterdam te halen en daarmee kwalitatief hoogwaardige shows neer te zetten.

 

Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy: "Wij respecteren zijn besluit en zijn Fernand Banning zeer dankbaar. Kerstcircus Ahoy is ons oudste evenement en zal gemist worden. Het is in de afgelopen halve eeuw uitgegroeid tot een vaste waarde in de decembermaand. Een bezoek aan Kerstcircus Ahoy is voor velen een traditie die generaties overstijgt. Sinds 1979 bracht Banning de magie van het circus tot leven in Rotterdam. Wij zijn tot de slotsom gekomen dat zonder Fernand Banning het Kerstcircus Ahoy niet meer hetzelfde zal zijn. Hij is voor ons onvervangbaar. Daarom is besloten de 51-jarige traditie niet voort te zetten.”

 

Rotterdam Ahoy hoopt dat vele liefhebbers zullen genieten van deze laatste editie. Het is een viering van een rijke geschiedenis en een eerbetoon aan het Kerstcircus van producent Fernand Banning.