Kerst Circus Ahoy
Kerst Circus Ahoy
Contact

Over het Kerstcircus

Het Kerstcircus in Rotterdam Ahoy kent een lange geschiedenis. Voor velen zijn de feestdagen niet compleet zonder een bezoek aan het circus. Het is een traditie die bij de feestdagen hoort. Het eerste Kerstcircus vond plaats op 26 december 1971 en in 2023 vierden we alweer de 51e en tevens allerlaatste editie. Circusproducent Fernand Banning stopt na 44 edities. We respecteren zijn weloverwogen besluit om te stoppen als circusproducent van Kerstcircus Ahoy en zijn oprecht dankbaar voor de onvergetelijke momenten die hij voor ons heeft gecreëerd. Hij is de afgelopen 44 edities verantwoordelijk geweest voor zowel de creatie, productie als regie van Kerstcircus Ahoy. Dat maakt hem onmisbaar en daarom hebben we besloten om deze 51-jarige traditie niet voort te zetten.

 

Terugblik

De eerste 'Kerstshow' in 1971 was vrijwel direct uitverkocht, dus al snel is het besluit genomen om het evenement tot een jaarlijkse traditie te maken. Het jaar erna kreeg het evenement de naam Kerstcircus Ahoy.

 

"Kerstcircus Ahoy heeft een roemrijk verleden. Jaar in jaar uit hebben we een aantrekkelijk en gevarieerd programma kunnen presenteren, speciaal ontworpen om jong en oud te betoveren. Het was een eer om bij te dragen aan de magie van Kerstcircus Ahoy en te zien hoe het uitgroeide tot een geliefde traditie. De 51e en laatste editie hebben we afgesloten met een overgetelijk spektakel. het programma omving onder andere illusionisten tot evenwichtskunstenaars, acrobaten, rolschaatsers en reusachtige trampolines. We hebben er alles aan gedaan om ons trouwe publiek elk jaar weer te verrassen en te verbazen."

- Circusproducent Fernand Banning

 

Vast team

Al die mooie edities van Kerstcircus Ahoy organiseerden we met een vast team van hardwerkende mensen, die al jaren de ruggengraat van ons evenement vormden, zoals directeur en producent Fernand Banning, onze stem en gezicht Sylvia Schuyer, de fantastische liveband onder leiding van Ingrid Schwarz, de clown Don Christiaan en al die andere belangrijke mensen achter de schermen.

 

Namens alle medewerkers, artiesten en het productieteam: hartelijk bedankt voor uw aanwezigheid. Uw belangstelling en enthousiasme maakten dit evenement mogelijk en gaf betekenis aan onze inspanningen.

Kerst Circus Ahoy