Kerstcircus Ahoy
Kerstcircus Ahoy Bestel Tickets


Rotterdam, 2 november 2018

PERSBERICHT: CIRCUSARTIESTEN ZETTEN THEATER KERSTCIRCUS AHOY OP ZIJN KOP
Een onvergetelijke familieshow met internationale topacts.

Goed nieuws voor de circusliefhebber: het programma van Kerstcircus Ahoy 2018 is compleet. Van 22 t/m 30 december 2018 schitteren de allergrootste circushelden in de Rotterdamse piste om het publiek een onvergetelijke show te presenteren. Circusproducent Fernand Banning selecteerde hoogstpersoonlijk 11 circusnummers uit de hele wereld die speciaal voor Kerstcircus Ahoy samengesmolten worden tot één spectaculaire show.

Door de unieke en steeds wisselende samenstelling van artiesten is Kerstcircus Ahoy elk jaar weer verrassend. Al eerder werd de ongeëvenaarde Hongaarse Post van Florian en Kevin Richter, de pole-act van African Dream Troupe, clown Don Christian en de teckelact van Diana Vediashkina aangekondigd. Dit illustere gezelschap wordt uitgebreid met 7 acts van wereldklasse:

Trio Angelis op de uitdagende Russian bar
Een zeer technische oefening waarin salto’s, pirouetten en andere acrobatische kunsten worden uitgehaald op een flexibele dunne lat van vierenhalve meter lang.

Duo Parshyn Alexander met een schitterend luchtnummer
Het Oekraïense aerial-act duo hangt aan een stang verbluffend hoog in de lucht, waar ze verbazingwekkende trucs uithalen. Het is een wereldwijd beroemd kunststukje dat het hooggeëerde publiek naar het puntje van de stoel laat schuiven.

De Ethiopische African Dream Troupe met de swingende hoop-act
Een veelzijdige formatie van wereldklasse, bewijst het zevental met hun tweede optreden: de hoop-act. Een swingend nummer waarin de Afrikaanse acrobaten als ware slangenmensen met ongelooflijke snelheid door hoepels vliegen.

Een verbluffend jockey troupe-nummer van Kevin Richter 
De Hongaarse Kevin Richter komt met twee acts naar de Maasstad. Naast de Hongaarse Post regisseert Kevin Richter een jockey troupe-nummer waarin vijf acrobaten gedurfde sprongen uitvoeren op in een cirkel lopende paarden. Een verbazingwekkende proef die je zelden in een circus zult zien.

Zuid-Amerikaans vuur en muzikaal geweld van Ramon Gonzales​
Het Argentijns/Poolse ensemble van Ramon Gonzales omschrijft zichzelf als 'Diablos del Fuego’. Verwacht geen letterlijk vuurwerk, maar duivelse vurigheid waarmee op imponerend percussiewerk een geweldig optreden met koorden met kleine ballen aan de uiteinden wordt gegeven. Een explosie van coördinatie en ritme.

Onthaastende schoonheid en pure krachtpatserij ​van Trio Beautiful 
De Oekraïnse Trio Beautiful betovert met een wonderschone vloeroefening vol kracht en souplesse. Dit jonge, vrouwelijke drietal is gracieus, flexibel, maar bovenal enorm atletisch. Een combinatie van kracht en souplesse waarmee dit drietal zich tot de absolute top kan meten.   

Gratie en kracht in het luchtnummer van Duo Skyline 
Het tweetal Anastasiia Parkhomenko en Olena Kharchenko hangt hoog boven de piste in een grote ring, waarin ze de meest stijlvolle elementen samenbrengen in een wonderschoon geheel van techniek, lenigheid en lef. Tijdens het nummer wordt het top-turnen en het circus sierlijk in elkaar verweven. 

En meer!
Er is zoveel méér te zien, te horen en te doen in en om Kerstcircus Ahoy. O.a. een live circusorkest die alle acts muzikaal omlijst, in de voorpiste van het Ahoy Theater heuse attracties en natuurlijk volop lekkers te eten en te drinken. Kerstcircus Ahoy, daar word je vrolijk van!

Kaartverkoop
Kaarten voor Kerstcircus Ahoy zijn verkrijgbaar vanaf € 27,95 (incl. € 2,95 servicekosten) via Ticketmaster of via de kassa van Ahoy ( i.v.m. verbouwing geopend van 1 t/m 28 december op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur met een box office op het voorterrein van Ahoy). Telefonisch reserveren via Ahoy kan elke werkdag van 10.00 tot 15.00 uur: 0900 235 24 69 ( € 0,45 p/m). Voor alle ticketinfo: www.kerstcircus.nl/tickets.   


/////Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Christ-Jan van Dongen (c.vandongen@ahoy.nl of 010 - 293 3193) of Milou Erkelens (m.erkelens@ahoy.nl of 010 - 293 3141).

Download beeldmateriaal
Bekijk de promovideo
Bekijk het volledige programma

Browser versie | Afmelden