Kerstcircus Ahoy
Kerstcircus Ahoy Bestel Tickets


Rotterdam, 19 september 2018

 

PERSBERICHT: HET GROOTSTE CIRCUSFEEST VAN HET JAAR KOMT ERAAN!


Het bloed van liefhebbers van onvervalst circusentertainment gaat alweer sneller stromen. Want van 22 t/m 30 december strijkt Kerstcircus Ahoy opnieuw neer in Rotterdam. De 48ste editie van het oudste kerstcircus van Nederland belooft oogverblindend fraaie hoogteacts, gracieuze en ontwapenende dierennummers en flitsende acrobatiek. Voor het allereerst in de piste van het Ahoy Theater zal daarbij ook een ijzersterke acrobatengroep uit Ethiopië te zien zijn. Kaartverkoop is van start.


Tijdens de komende editie van Kerstcircus Ahoy is er een bijzonderheid te bewonderen, want circusproducent Fernand Banning heeft aan zijn internationale line-up namelijk voor het eerst in de geschiedenis van het kerstcircus een Ethiopische act kunnen toevoegen. Het is ook pas de derde Afrikaanse act ooit in de roemrijke historie van het circus in Ahoy. En zoals het de bevlogen producent betaamt is dit niet zomaar een act: African Dream Troupe komt met een swingend staaltje, fabuleuze mast-acrobatiek. Een wervelend feest van lenigheid, dans, ritme en spectaculaire stunts, waarbij het zevental krachtpatsers tussen twee metershoge masten vliegt met salto’s en andere acrobatiek. Een sublieme mix van Afrikaanse dans en topgymnastiek zoals we die kennen uit het Verre Oosten.


Lachen de rode draad
Een circus is niet compleet zonder de capriolen van een doldwaze clown. Een van de besten in het vak, is Don Christian. Dit Oostenrijkse fenomeen-van-de-lach stal al eens eerder de harten van het circuspubliek in Rotterdam - in 2011 en 2012 - en komt nu terug met nieuw repertoire. Don Christian spreekt uitstekend Nederlands en weet met zijn aanstekelijke grappen en grollen iedereen voor zich te winnen, jong en oud. Christian is de perfecte humoristische rode draad in de voorstelling, want hij zorgt er als repriseclown ook voor dat - terwijl er bijvoorbeeld een act moet worden opgebouwd - er voor het publiek continu vermaak is.


Voorverkoop van start
Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 27,95 (inclusief € 2,95 servicekosten) via Ticketmaster.nl. De kaartverkoop voor Kerstcircus Ahoy is inmiddels van start. Tot 1 oktober geldt een 'early bird'-actie waarbij 5 euro korting wordt gegeven op alle 1e rangtickets en bij goldseats of logeplaatsen een gratis programmaboek. Voor alle ticketinformatie: www.kerstcircus.nl/tickets.

 

/////

Noot voor de redactie / niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie en beeldmateriaal contact op met Christ-Jan van Dongen (c.vandongen@ahoy.nl of 010 - 2933193), of Milou Erkelens (m.erkelens@ahoy.nl of 010 - 2933141).