Kerstcircus Ahoy
Kerstcircus Ahoy Bestel Tickets

 

Rotterdam, 8 november 2019

LINE-UP KERSTCIRCUS AHOY BEKEND
Een onvergetelijke familieshow met acts van wereldniveau.

Goed nieuws voor de circusliefhebber: het programma voor de 49ste editie van Kerstcircus Ahoy is rond. Van 21 t/m 30 december 2019 schitteren opnieuw de allergrootste circushelden in de Rotterdamse piste om het hooggeëerde publiek een onvergetelijke show te presenteren. Circusproducent Fernand Banning selecteerde hoogstpersoonlijk tien nummers van wereldformaat, die Rotterdam Ahoy zullen omtoveren tot een circusparadijs voor jong en oud. 

Al eerder werd de dubbele Wheel of Death van Mustafa Danguir en de tango-en-jongleerdans van de in Rotterdam wonende Emily en Menno van Dyke aangekondigd. Dit gezelschap wordt uitgebreid met acht hoogstaande acts. 

Circusartiesten van over de hele wereld
Een circus is niet compleet zonder de grappen en grollen van een clown. Een van de besten in het vak is repriseclown Don Christian die dit jaar terugkomt naar Ahoy met drie hilarische verrassingsoptredens. Een paardenspektakel kan natuurlijk niet ontbreken in de piste van  het Ahoy Theater. De Duitser Karl Trunk, een van de bekendste paardentrainers ter wereld, brengt een vrijheidskuur in de ring met een bonte verzameling paarden - van een gigantische Tinker tot de allerkleinste Shetlandpony’s. Mustafa Danguir en zijn Marokkaanse troupe bewijzen met hun tweede optreden een veelzijdige formatie van wereldklasse te zijn: met souplesse, loodzwaar 'bouwwerk’ en timing worden indrukwekkende menselijke constructies gemaakt. De Duitse alleskunner Sandro Montez heeft zich toegelegd op een van de meest onvoorspelbare viervoeters, een groep speelse honden, in een komisch nummer vol tempo. Het Russische Aerial Ring Trio komt met een oogverblindend luchtnummer, waarbij het trio in een ronddraaiende kubus meters boven de piste oefeningen uitvoert van balans en kracht. De Ethiopische acrobaten van Axum Troupe zijn ware meesters in Ikarian Games. Dit is een act waarbij twee leden op hun rug liggen en de andere twee leden met hun voeten opvangen, terwijl ze indrukwekkend hoog over en weer springen. Katten lijken onmogelijk te trainen, maar de Russin Anelya Ross dacht daar anders over. Zij heeft van haar katten ras-circusartiesten gemaakt. Ze balanceren op de voorpoten, dansen op ballen en 'tijgeren’ zelfs over twee dwarsliggers. Als kers op de taart is Troupe Richter, bestaande uit Hongaarse, Roemeense, Oekraïense en Moldavische acrobaten, dit jaar van de partij met een sensationeel springplanknummer waarbij het gezelschap letterlijk door de piste vliegt met salto’s en andere razendsnelle trucs. Dit alles onder de unieke begeleiding van een traditioneel live circusorkest.

Kerstcircus Ahoy, daar word je vrolijk van!

Tickets en info
Kaarten voor Kerstcircus Ahoy zijn verkrijgbaar via Ticketmaster of via de kassa van Ahoy (telefonisch via 0900-2352469 ( € 0,45 p/m) - maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur). Ticketinfo: www.kerstcircus.nl/tickets.   

/////Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Milou Erkelens (m.erkelens@ahoy.nl of 010 - 293 3141).

Download beeldmateriaal
Bekijk de promovideo
Bekijk het volledige programma

Browser versie | Afmelden