Kerstcircus Ahoy
Kerstcircus Ahoy Bestel Tickets

 

Rotterdam, 24 september 2019

PERSBERICHT: HET GEZELLIGSTE CIRCUSFEEST VAN HET JAAR KOMT ER WEER AAN
Uniek dubbel 'Wheel of Death' naar Kerstcircus Ahoy

Hoewel buiten de zomer zich nog amper laat verdringen door de herfst, is het team van Kerstcircus Ahoy al in winterse sferen. De 49e editie van het oudste en grootste kerstcircus van Nederland vindt over drie maanden alweer plaats en het programma krijgt langzaam gestalte. Dit jaar komen er van 21 t/m 30 december - naast de leukste clowns, beste acrobaten en stoerste krachtpatsers - twee zeer speciale acts naar Rotterdam, waaronder één die nog nooit in ons land te bewonderen was.

De afgelopen maanden trok circusdirecteur Fernand Banning opnieuw de hele wereld over op zoek naar de meest bijzondere acts voor Kerstcircus Ahoy, hét familie-uitje aan het einde van het jaar. Tijdens de zoektocht om vijftien voorstellingen van topniveau te contracteren, stuitte hij op de Marokkaan Mustafa Danguir, die zijn sporen in de circuswereld ruimschoots verdiende met onder meer adembenemende koorddansnummers.

Sensationele stunts op metershoge, dubbele 'Wheel of Death'
De in Tanger (Marokko) geboren durfal Mustafa Danguir zoekt in het circus de grote hoogte op in het fameuze 'Wheel of Death', waarbij in en op een reusachtig ronddraaiend rad op duizelingwekkende hoogte de spectaculairste stunts worden uitgevoerd. Danguir gaat daarbij verder dan anderen voor hem deden, want hij neemt namelijk twee exemplaren mee naar Rotterdam Ahoy. Samen met zijn groepsleden voert hij een ultra-spannend, oogverblindend nummer op, zoals in Nederland nog nooit is vertoond. Er wordt over de immense raderen gelopen en gesprongen en ook de blinddoek komt tevoorschijn.

Souplesse en gratie met Juggling Tango
Voor het tweede nummer dat Banning vastlegde, hoefde hij niet zo ver te reizen. Emily en Menno van Dijke, die een spectaculaire en visueel prachtige Juggling Tango-show opvoeren, komen namelijk uit Nederland. Een bijzonderheid, want slechts weinig Nederlandse acts weten - zoals zij - in de Europese circussen te gloriëren en Kerstcircus Ahoy te bereiken. Het duo weet op een unieke manier de gracieuze tangodans te vermengen met hoogstaand jongleerwerk. Een act die een lust voor het oog en de oren is en het hooggeëerde publiek versteld zal doen staan door de souplesse, gratie en passie, die het tweetal tentoonspreidt. 

Nog niet alle acts zijn vastgelegd, maar de organisatie verwacht dit binnen enkele weken rond te hebben.

Voorverkoop van start
De kaartverkoop voor Kerstcircus Ahoy is van start met een 'early bird actie’ waarmee tot 1 oktober €5,00 korting te verkrijgen is op alle 1e rangtickets. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl en op kantoordagen van 10.00 tot 15.00 uur telefonisch via de Kassa van Rotterdam Ahoy (0900 2352469, € 0,45 p/m). Voor alle ticketinformatie: www.kerstcircus.nl/tickets.   

/////Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Milou Erkelens (m.erkelens@ahoy.nl of 010 - 293 3141).
Download beeldmateriaal

Browser versie | Afmelden